Wat zijn eigenlijk de voordelen van een hangend toilet.

Men zegt dat een van de voordelen van een hangend toilet is dat het hygieniser is als een staande toilet omdat je gemakkelijk onder de pot kunt schoonmaken. Maar je hebt ook staande potten die een geheel zijn en dus volledig tegen de vloer en wand staan waardoor je niet onder de pot hoeft schoon te maken.

Een ander voorbeeld van een voordeel is dat het ruimte bespaart omdat er alleen een pot aan de muur hangt. Er is echter 1 ding wat men vergeet je hebt wel een reservoir die je ergens kwijt moet. Het voordeel van alleen een pot aan de muur is alleen opties.

Wat men ook zegt is dat de afvoer uit beeld is en dat is ook zo omdat deze achter het muurtje door de vloer kan of juist recht door de muur. Maar dit kun je ook doen met een staande toilet.

Begrijp me niet verkeert als ik een toilet ruimte ga renoveren zou ik gelijk kiezen voor een hangend toilet om de redenen die hier boven worden genoemd. Plus het ziet er allemaal veel moderner uit.

Is een hangend toilet beter als een staande toilet

Of een hangend toilet nou beter is als een staande toilet kan ik niet zeggen. Er zijn echter situaties waarbij een hangend toilet beter uitkomt. Het is namelijk gemakkelijker om de vloer lekker door te tegelen. Of als je het tegelen eerst wilt uitstellen dan kan het ook een goede keuze zijn. Een reden om het niet te doen zou kunnen zijn bij extreem overgewicht van de gebruikers van het toilet. De hangende toiletten kunnen veel aan maar soms is een staande toilet een betere keuze.

Is een hangend toilet gemakkelijker schoon te maken

Een hangend toilet gemakkelijk schoon te maken omdat men er rondom bij kan. Ook de vloer is goed bereikbaar voor een dweil waardoor de toiletruimte goed schoon te houden is. Wel is het afhankelijk van het type wcpot die er gebruikt is. Een gladde wcpot is gemakkelijker schoon te maken dan een met allemaal rondingen.

Waarom zou je voor een hangend toilet kiezen

Een van de redenen om te kiezen is dat het de toilet ruimte een modernere uitstraling geeft. (dit is betrekkelijk aangezien iedereen een eigen smaak heeft) een andere reden zou kunnen zijn dat je alleen de pot en bedienings knoppen ziet en geen reservoir. Ook is het met een hangend toilet mogelijk om dit aan een tussenmuurtje te hangen waardoor je een ruimtelijker gevoel krijgt. Er zijn ook veel verschillende soorten wcpotten beschikbaar. Vormen die je met een staande toilet niet snel kunt vinden.

Wat voor wcpot moet je voor een hangend toilet kiezen.

De keuze van een wcpot voor een hangend toilet is eindeloos. Je kunt voor een budget pot kiezen hiebij zie je de rondingen van de afvoer ed. Of juist een modern uitziende wcpot ook wel design genoemt. Standaard potten hebben een spoel rand waardoor het spoel water de pot in stroomt. Het nadeel hiervan is dat aanslag zich hier zou kunnen nestelen  een voordeel is dar het spoelwater goed door de gehele pot wordt gestuurt.

Het mogelijk om een duofresh systeem te nemen dan kan het handig zijn om een pot te kiezen met een spoelrand. Hierdoor zullen nare luchtjes niet alleen achter in de pot worden weggezogen maar verspreid over de gehele pot.

Een andere mogelijkeid is om een pot te nemen met een  aquaclean systeem. Hierbij zit er een douche in de wcpot. Vaak kun je dit ook los bij een pot komen omdat het geïntegreerd zit in de wcbril. Voordeel is dat je geen of minder wcpapier nodig hebt en je hebt weer frisse billen.

Is een hangend toilet niet veel duurder als een staande toilet

Een hangend toilet is vaak duurder als een staande duoblock toilet. Je kunt staande toiletten ook zo duur maken als je zelf wilt.

Als je een in een bestaande toilet ruimte of douche ruimte de wcpot wilt vervangen dan is het goedkoper om een nieuwe staande wcpot te plaatsen.  Je kunt de wcpot namelijk weer op de oude plek plaatsen en de water aansluiting en afvoer hergebruiken. Bij het plaatsen van een hangend toilet zul je opnieuw moeten tegelen je zult de afvoer vaak moeten verplaatsen. Dit kost ook allemaal geld. Een standaard goedkope duoblock wcpot kun je al voor €50,- kopen. Bij een hangend toilet zit je al snel op €200,- plus de kosten om alles aan te passen. Een hangend toilet is geen snelle optie. Je kut dit beter uitvoeren als je toch al aan het verbouwen of renoveren bent.

Voor mij is het het extra geld wel waard aangezien het natuurlijk ook weer meer waarde aan je huis oplevert. Het is ook een oplossing die je voor een langere tijd maakt.

Tip: Houd bij een staande WCpot rekening met de afvoer. Je hebt namelijk ‘PK’ en ‘AO’ WCpotten. Bij PK WCpotten zit de afvoer aan de achterkant zodat je door een muurtje heen kunt. Bij AO WCpotten zit de afvoer aan de onderkant, dit is vaak zo bij de oudere potten. Maar ook oude potten hebben wel eens een afvoer aan de achterkant. 

Welke opties kun je kiezen voor een hangend toilet.

Voor een hangend toilet zijn veel opties mogelijk. Zoal:

1 het duofresh systeem waarbij de nare geurtjes uit de pot worden weggezogen. Dit systeem werkt een een koolstof filter die eens in de zoveel jaar moet worden vervangen. Het grote voordeel is dat als je geen ventilatie mogelijkheden hebt dat dit dat probleem oplost

2 het aquaclean systeem hierbij word door middel van water de billen schoon gemaakt. Ook zijn ze te krijgen met föhn waardoor wcpapier niet meer nodig is.

3 in plaats van een lelijke wc blok in de wcpot een die in het spoelwater hangt. Hierbij krijg je vaak ook gekleurd water. Achter het bedieningspaneel kun je een freshdisk in het reservoir gooien. Je hoeft dus niet aan de wcpot te zitten maar hebt toch een frisse pot.

Is het nu hangend toilet of zwevend toilet.

Dit is een goeie vraag waar ik zelf ook wel eens goed over nagedacht heb. Bij hangend denk je al snel dat het aan de bovenkant vast zit. De wcpot zit echter aan de achterkant vast. Zwevend word ook wel eens gebruikt voor plankjes aan de muur. Hierbij die je geen ophangingen. Bij een wcpot kan dit ook het geval zijn. Echter betekend zwevend ook dat het nergens aan vast zit. Conclusie ik weet het niet haha.

Neemt een hangend toilet niet veel meer ruimte in beslag

Of een hangend toilet meer ruimte in beslag neem ligt aan een aantal factoren. Bij een staande duoblock toilet heb je het reservoir achter je rug. bij een hangend toilet ook alleen dan achter een muurtje. Bij een ouder toilet met het reservoir in de lucht heb je geen last van het reservoir en kan de pot dus dichter bij de muur worden geplaatst. dus dat een hangend toilet minder ruimte inneemt is niet helemaal waar. opties lijkt het wel zo maar doordat je een extra wand moet plaatsen is het toch niet zo. Wel zijn er ruimte besparende hangende toiletten waarbij dit effect tot een minimum kan worden beperkt.

Wanneer kies je voor een hangend toilet.

maar wanneer kies je eigenlijk voor een hangend toilet. dit doe je niet als je snel de toilet wilt opknappen (ook al zijn hier wel gespecialiseerde bedrijven voor die dit zelf in 1 dan kunnen doen.maar als je het zelf wilt doen kun je beter wat meer tijd er voor nemen. een hangend toilet kies je naar mijn mening alleen als je de toilet ruimte sowieso wilt opknappen met bv nieuwe tegels. dan ben je toch al op slopers hoogte en kun je de ruimte nog naar wens maken. of als je een nieuwe ruimte wilt gebruiken zou ik kiezen voor een hangend toilet.

Ga je zelf een hangend toilet plaatsen

Als je zelf een hangend toilet gaat plaatsen neem dan hier een kijkje hoe ik het heb aangepakt.

De toilet renovatie

De toilet renovatie